pátek 19. července 2013

Reflexe: proč jsem dobrý zaměstnanec a špatný podnikatel

Na rovinu - je to tak. Raději bych to měl naopak. Ale je to tak. Jsme prostě úspěšnější zaměstnanec, než podnikatel - minimálně do této doby. V budoucnu se to možná změní, nevím.

Na poli zaměstnaneckého angažmá se považuji za úspěšného. Dosáhl jsem manažerských pozic a to opakovaně ve více firmách (konkrétně ve 3). Co více si člověk jako zaměstnanec může přát, když stoupá v rámci pozic, roste jeho kompetence a kariéra se slibně vyvíjí? Pro mě osobně je ale nutnou a podstatnou součástí seberealizace. Nutně jí potřebuju jako součást dobré práce, jinak to není ono.

Proč jsem dobrý zaměstnanec?
Jsem dobrý exekutivec - umím si práci zorganizovat, jde mi od ruky. Nechybí mi tah na branku. Pracuji v oboru a ve firmách, kde práci rozumím a mám zkušenosti. Jsem analytický typ. Řízení lidí mě baví a naplňuje, ale ne jako celá náplň práce. Rád od lidí utíkám ke svému monitoru a ke svým analýzám, grafům - ke svému přemýšlení. Rozhodně nejsem prvoliniový manažer, to nezvládám. Vyjádřeno fotbalovým skoŕe - jako zaměstnanec vedu minimálně 4:0 (Internet Trading, Seznam.cz, Ataxo, ePoptávka.cz)

Proč jsem špatný podnikatel?
Uvažuju a myslím složitě. Nemám zatím dar zjednodušení. Nechci primárně vydělat peníze, ale udělat dobrou službu. Jak mě něco napadne, zahrabu se do detailů realizace a původní cíl uniká. Než se pro něco rozhodnu trvá mi to dlouho, protože je potřeba to vše důkladně promyslet. Jak jde o riziko, tah na branku už nemám. Mám moc informací o věcech moc přemýšlím. Jako podnikatel prohrávám 0:1

Celkový výsledek je však pozitivní a to je je fajn.

A co vy? jste lepší zaměstnanci nebo podnikatelé?

Žádné komentáře: