pátek 15. února 2019

ePoptávka.cz dosáhla milionu poptávek za 124 miliard Kč

Před 15 lety jsme spustili poptávkovou službu ePoptávka.cz. Postupně jsme se vypracovali v největší server svého druhu v ČR a na Slovensku (123dopyt.sk). Letos slavíme 15 let fungování a nedávno jsme pokořili hranici 1 000 000 zveřejněných poptávek. 

Co obnáší milion poptávek?
V milionu poptávek se skrývá obrovská hodnota zakázek. Konkrétně jde o zakázky v hodnotě vyšší než 124 miliard korun. Průměrná hodnota jedné zakázky se pohybuje kolem 120.000 Kč. 

Naší specializací je oblast stavebních služeb či materiálu a dále celá oblast výroby, která pokrývá zaměření na kovovýrobu, dřevo, plast a papír. V těchto oblastech rosteme o desítky procent ročně, což odpovídá současné hospodářské konjunktuře v ČR.

Dominance na trhu
Server ePoptávka.cz je dlouhodobě lídrem poptávkového trhu. V loňském roce jsme si upevnili už tak dominantní pozici akvizicí tržní dvojky. Server AAApoptávka.cz jsme odkoupili od společnosti MAFRA a.s..

Trh se konsoliduje. Díky akvizici AAApoptávka.cz obsluhujeme přibližně 70% trhu. V roce 2019 předpokládáme meziroční růst 30% v holdingu firem a dosažení holdingového obratu ve výši 180 milionů Kč.

Výhody poptávání
V době, kdy má většina firem problémy sehnat zaměstnance a kdy i řemeslníci jsou často vytížení na měsíce dopředu, je hledání dodavatele či řemeslníka velmi časově náročné. V tom tkví jedna z hlavních výhod poptávkového serveru.

Co lze poptávat?
Poptávat lze opravdu cokoliv. Nejčastěji se poptává:

Žádné komentáře: