pátek 11. října 2013

Blogy: Které jiné čtu a pár poznámek k vlastnímu


Blogy jiných
Zvykl jsem si sledovat a číst několik blogů. Jedním z nich je blog Michala Hardyna, díky kterému jsem vlastně začal psát svů vlastní  :) Díky za inspiraci!. Když o mém novém blogu Michal napsal, moje návštěvnost vyrostla 10-ti násobně, což svědčí o zájmu o ten jeho.

I když v současné době nemáme jednoduché obchodní vztahy :), nemohu si pomoci o něm, a jeho partnerovi a jejich firmě, nenapsat pár řádek. Michal je podle mého další generací internetových podnikatelů. Spoluvlastní firmu 5DM s.r.o., která se věnuje lead genu a affiliate marketingu. Meziroční růsty obratu firmy jsou zajímavé. Je vidět, že mají tah na branku, schopnosti a dobře se se svým obchodním partnerem Janem Dočekalem doplňují. Tak hodně štěstí dále pánové!

Pro většinu lidí je asi poměrně běžné sledovat Lupa.cz a Tyinternety.cz. Čas od času tam, pro mě :), je zajímavý článek, ale někdy mám pocit, že bych napsal lepší :) nic proti :) Čtu dále Jana Bártu a jeho blog, oslovuje mě jeho otevřenost a že nechává nahlédnout pod pokličku. Dříve jsem hodně sledoval weblogy.cz, ale zde sledované blogy jsou na mě už dost ajtácké a to mě nebaví. Skromného kluka bych i četl, ale nic tam poslední dobou není :) Vyzývám veřejně Patrika - začni psát o tom co umíš, bude to pecka!

Plánuju se více, resp. vůbec, věnovat síti Linkedin.com. Asi objevuju Ameriku, ale zjišťuju že zeď příspěvků a interakcí lidí z internetového světa má své kouzlo, podstatně lepší než facebooková zeď.

Vlastní blog
Svůj blog beru z části jako osobní branding na trhu, zčásti jakou naplnění své životní touhy tvořit. Je to také velmi dobré mentální cvičení, když se chcete nad nějakým tématem více zamyslet. Já abych myslel a formuloval - potřebuji psát. Z části se z toho stal také komunikačně - informační nástroj pro lidi v B2M a samozřejmě partnery :) Na začátku to bylo doporučení PR agentury a teď je z toho něco, co mě baví a dělám rád.

I když blog nečtou ani stovky ani tisíce, ale spíše jednotky až desítky lidí - přesto to pro mně má smysl. Vybral jsem si na začátku platformu Blogger.com, spíš proto že mi přišla pod ruku a jako googlovské platformě jsem jí důvěřoval. Po pár měsících práce jsem s ní ale velmi spokojený. Instalovat WordPress bych považoval za ztrátu času, tohle umí všechno co potřebuju.

Statistiky za poslední měsíc ukazují zhruba 30 - 40 zobrazených stránek za den, to není špatné. Vybudovat si publikum holt trvá dlouho :)



Systém práce mám takový, že píšu (proboha v předchozím slově jsem udělal fatální překlep :), ale opraveno naštěstí :)) příspěvky dopředu, abych publikoval cca 2 - 3 týdně. Blogger umí nastavit plán a publikovat článek v dané den a hodinu. Ve stavu koncept mi visí nyní 5 - 10 témat, ke kterým se vracím, když mám náladu a rozvíjím je.


Jdu psát, když jsem unavený z jiné práce, nebo z komunikace s lidmi - fajn mě to občerství.



1 komentář:

Michal Hardyn řekl(a)...

Ahoj Otto. Diky za mila slovo a doporuceni. :) Michal