pondělí 19. srpna 2013

Jak používáme Basecamp

Webová aplikace BaseCamp je primárně určená pro projektové řízení. Je nástrojem pro podporu týmové spolupráce. Funkce a rozhraní nabízí jednoduchou cestu, jak jednotlivé projekty spravovat a mít přehled o všech činnostech, a to nejen svých, ale i kolegů. Umožní být s nimi neustále v kontaktu, ať se nacházíte kdekoliv. Součástí je kalendář či to-do list, další sekce nabídnou rychlý přehled témat, vložených dokumentů či přehled aktivit jednotlivých osob.

Jak používáme BaseCamp v B2M
Používáme ho nejen pro externí řízení projektů, ale i pro celou interní komunikaci. BaseCamp je zkrátka implementovaný do našeho způsobu práce. Pomocí BC reportují jednotlivá oddělení, zadávají se úkoly do IT, nebo se komunikuje s externími partnery.

Některé zprávy, do kterých se reportuje mají opravdu hodně commentů a jsou založené již několik let. Někdy si říkáme, že v 37signals musejí být překvapení z tohoto způsobu používání BC :)

Co je nesporná výhoda, a to není pouze toto řešení, že máte na jednom místě celou historii řešení určitých problémů - k BC si lze sednout a říci novému člověku - projdi si to a to, nebo nastuduj si v BC, jak jsme to řešili minule.

Plný BC úkolů (zvláště overdue milestones) ovšem nechává těžkou hlavu před poradou.

Funguje u nás i jakási "syntaxe" zápisu zpráv a jejich formátování (odrážky, boldy apod.) - kdo je na začátku zprávy osloven, tomu je zpráva primárně určena. Obvyklé jsou nadpisy jako Dohoda, či Stav.

I když jsme si jeho používání mírně "přihli" k obrazu svému, BC je dobrý nástroj pro přehled v práci a úkolech. Zejména pro majitele a management :) Zápis všech domluvených věcí je prostě zachycen v písemné formě a sdílen napříč firmou i mimo firmu.

Co u nás není v BC - jako by zkrátka nebylo :)

Žádné komentáře: