pondělí 4. května 2015

Tap 2015: volba vedení, akce

Volba vedení ČMSS z.s.

Milí stepaři,

kandiduji i podruhé na prezidenta ČMSS z.s. Nechci utíkat od rozdělané práce. Ústřední tématem, které rezonuje v klubech je téma přesměrování financí z CDO do organizace stepařských akcí.  Chceme z peněz stepařů, resp. z peněz rodičů, kteří to financují, platit nutné výdaje na organizaci MČR ve stepu - nájem sportovní haly, zvukaře, osvětlovače, mezinárodní porotu apod. Zkrátka výdaje, které mají skutečný smysl pro rozvoj žánru a na co má step legitimní nárok. Nechceme z členských příspěvků stepařů platit funkcionáře, manažerské odměny a cestovní příkazy. Jsme si vědomi nutnosti finanční a členské solidarity a že provoz velké taneční organizace, která zastupuje IDO v ČR, něco stojí. Bude však tato solidarita stále ´poplatkem za reprezentaci´? Hodnota, kterou CDO deklaruje že poskytuje stepařům zpět, podle nás není adekvátní výši poslaných členských příspěvků. Chtěli bychom v CDO být rádi, ne jen z donucení daném licenční smlouvou s IDO, díky které se nominuje na zahraniční soutěže. Je to úsilí nejednoduché, ale věříme, že se to podaří.

V roce 2015 financuje ČMSS účast dvou zahraničních stepařů pro porotu MČR v Plzni - účast Rubena Sancheze a Alexandra Ostanina. Těšíme se, že porotu obohatí svými stepařskými zkušenostmi.

Dále bychom rádi pracovali na změně názvu našeho spolku. Českomoravský stepařský svaz z.s. je název poplatný době svého vzniku, tj. konci 90. let 20. století.. V dnešní době, kdy chceme sdružením českých stepařů oslovit také zahraničí, by se více hodil název anglický. Tak nám porozumí nejenom v IDO, ale také v obdobných evropských stepařských asociacích. K novému názvu patří nové logo a nový web.

Chceme letos opět pořádat dvě stepařské pohárové soutěže. Zda to vyjde je otevřené - podle toho, zda získáme finance. Pokud dostaneme grant od Magistrátu Hl. m. Prahy, potom v listopadu v Praze v obvyklém termínu a aranžmá bude pražský pohár. 

Jako druhý budeme spolupořádat pohárovou soutěž a účast stepařů na Dance Life Expo 2015 ve spolupráce s BVV, termín je 6.-8.11.2015. Letos se v Brně můžete těšit na více soutěží a více seminářů. Vzhledem ke vztahu s DLE a finančnímu zajištění z jejich strany můžeme již říci, že tento pohár bude!

Tak to jsou nyní zásadní věci, na kterých chceme pracovat. Volba probíhá 4.-6.5., pozici volí výbor ČMSS sestávající ze 7 členů.


Otto Kočí


Tap akce v ČR - 1. polovina roku 2015

Začínáme nyní v Plzni, kde se od 15. do 17.5. koná Plzeňský festival stepu. Přijede Daniel Borak se svojí maminkou Libou Borak, je na co se těšit.


Pokračujeme v Praze, 22. až 24.5., kdy je Tap Dance Day, který pořádá taneční studio ZIG-ZAG v čele se Zdeňkem Pileckým. Se zahraničních hvězd se těšíme na semináře a účast americké hvězdy Michelle Dorrance a britské hvězdy Avalon Rathgeb - pecka!

6.6. je Mistrovství ČR ve stepu - opět v Plzni. V porotě zasednou dvě zahraniční stepařské osobnosti: Ruben Sanchez a Alexander Ostanin - těšíme se na tyto posily!

Po českém stepařském klání následuje evropské - Mistrovství Evropy ve stepu, resp. IDO European Tap Championship - je 3. až 5.7. v Praze. Skvělá možnost jak získat cenné medaile z ME na domácí půdě! Věříme, že český step uspěje stejně dobře jako na minulém MS v roce 2014.

Žádné komentáře: