středa 26. února 2014

Tap Dance akce v ČR

Tak nám zase začíná naše stepařská sezóna. Nadcházející měsíce duben a květen budou 3 zásadní akce stepařů v ČR. Brno-centristi budou potěšeni, 2 z nich jsou v Brně. Na své si přijdou stepaři, ale zejména i diváci, v jejichž hojnou účast doufáme.


Mezinárodní stepařský festival | Brno | 11.-13.4.2014

V Brně se pořádá již několikátý ročník stepařského festivalu za účasti Costela Surbecka ze Švýcarska, Alexandra Ostanina z Ukrajiny a úžasného španělského stepaře a lektora Ludovica Hombravelly. Přijměte pozvání na akce festivalu: stepařský jam v pátek 11. dubna večer, diskuze o historii i současnosti stepu se zahraničními hosty v sobotu 12. dubna a Velkou stepovou show v neděli 13. dubna od 19:00 v Divadle Bolka Polívky. Informace jsou na www.stepfestival.cz



Tap Dance Day | Praha | 24.-25.5.2014

Svátek a oslava tance zvaný step, v anglickém originále tap dance, německy steptanz, rusky čečjotka :). Vychází z tradičního termínu světového dne tap dance. Pořádá studio Zig-Zag v Praze, součástí jsou semináře se zahraničním lektorem - letos vynikající Rod Ferron z NY, skvělý entertainer - dále tzv. rotující třídy, kdy kurzisti stepařských škol mohou jít vyzkoušet styl stepování do jiné školy a v neposlední řadě Velká stepařská show jako vrchol celé akce pořádaná v Městské knihovně v Praze v sobotu 24.5. od 19:30 hod. Bližší informace.


Mistrovství ČR ve stepu | Brno | 31.5.2014

Koná se v rámci organizace CDO, národního zástupce IDO International, která je oprávněna vysílat národní zástupce na Mistrovství světa ve stepu, které se pořádá vždy v prosinci v německé Riese. Takže jde nejen o tituly, ale také o nominace na světové klání, o které bude usilovat zhruba 500 stepařů z 15 klubů, kteří soutěží a mají soutěžní ambice (existuje také významná a neméně dobrá a kvalitní část stepařů, kteří soutěže mnoho neuznávají a jedou si své festivaly, stepování v divadlech a jiné, spíše umělecké aktivity). Akce se koná v hale Vodová v Brně, více informací zde. Bude to hukot a rachot stepařských plechů po dobu 12 hodin.


Takže přátelé - přijďte se podívat na tanec, který je nejen vidět, ale také slyšet a nezapomeňte, jak říká Zdeněk Polreich, si sebou vzít i své peněženky :) Uvidíte a uslyšíte krásu pohybu i zvuku. Zejména na Roda Ferrona v Praze se osobně moc těším ..


Žádné komentáře: