Přeskočit na hlavní obsah

B2M holding 2021

Již celkem po osmé (!) usedám k blogovací platformě, abych napsal "zprávu o stavu B2M unie". Tedy hodnocení výsledků za uplynulý rok 2021. Obvykle tak činím ještě než kalendářní rok skončí (nejčastěji na Silvestra). Letos je tomu jinak. Leden začal, vlastně již končí a já teprve doháním své blogovací resty. Hodnocení tentokrát sepisuju ve vlaku cestou do Brna, kam jedu stepovat se svým synem. Tolik úvod a nyní tedy jak dopadl rok 2021?

V roce 2021 jsme se zlepšili hospodářským výsledkem +28% vůči roku 2020. To je skvělá zpráva  a výsledek! Stejně jako loni, i po 18 let působení na trhu, se opět jedná o historicky nejlepší výsledek obratu i zisku společnosti. Celkově jsme v holdingu B2M.CZ s.r.o. a AAApoptávka.cz uzavřeli byznys za více než 182 mil. Kč.

Uzavřený obrat je vyšší vůči roku 2020 o +11%, zaplacený o +12%. Náklady jsou vyšší také a to +3%. Zlepšili jsme opět platební morálku našich zákazníků.

Co říci dále? Rok 2021 začal tím, že odešel Jakub, stalo se to začátkem února. Je to rok, z určitého hlediska doba dlouhá, z určitého jako kdyby to bylo včera. IT převzal Mike, Pavel, Lukáš a nový kolega Marek. Management ostatních, tedy prodejních a servisních týmů jede stabilně, stabilně dobře.

Jsem rád, že mohu konstatovat, že všechny hlavní brandy, tedy ePoptávka.cz a AAApoptávka.cz a jejich slovenské varianty za rok 2021 posílily. Nechci se rouhat, ale přímí konkurenti daleko, daleko za námi.

Pro 2022 jsme nacílovali ambici na 196 mil. Kč uzavřeného. A když už je to tak, tak blízko, rád bych tu ambici ještě hecnul na +200 mil. Kč za tento rok. Důležité je, že o naše služby je stále zájem. 

Dokládám zákaznickým průzkumem z konce roku:

  • 80% stálých klientů nás hodnotí jako přínosnou službu,
  • 140 tis. Kč je průměrná hodnota jedné získané zakázky,
  • 1 800 poptávek obdrží průměrně dodavatel za rok plnění služby.

Děkuji všem kolegům, obchodním partnerům za neuvěřitelný rok 2021. Přeji všem hodně zdraví, optimismu a sil do roku 2022!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

B2B sales by phone workshop for sales team Keboola

Tak jsem dělal chytrýho v mezinárodním sales týmu společnosti Keboola. Jak jsem k tomu přišel. To mi takhle napíše Pavel Doležal na WhatsApp pár otázek k jejich aktivitám na telefonu. Řekněme jako přátelskou radu či názor. Odpovídám. A začíná mně to zajímat - cítím potenciál. No a najednou dostávám pozvání "Nechceš si udělat workshop pro náš tým Keboola?" Bohužel přichází i to B, tj. v angličtině. A je to tady .. Připravuju prezentaci, tak nějak naslepo. Tuším o co Pavlovi jde. Mají 40 hovorů / den, v podstatě domlouvají online prezentace (schůzky), kde již s potencionálními klienty platformy komunikuje opravdový salesák. Dosahují 1-2 dema / den. A to mi přijde opravdu málo, včetně nízké aktivity.  Poslouchám jejich hovory a i když přes svůj jazykový analfabetismus v angličtině opravdu skoro nerozumím, je mi jasné, že neprodávají, neptají se, málo zaujmou. Tady se dá hodně vylepšit. Pavel to ví také, ale zřejmě to potřebuje slyšet ještě od někoho jiného. Vzpomínám na doby At

Situační vedení a úrovně připravenosti

Můj osobní základ manažerských dovedností se nachází v době mé práce v Seznam.cz, což už je tedy opravdu dávno, bylo to v letech 2003 - 2005. Seznam investoval do řady obchodních školení v té době se rozvíjela obchodní síť fieldů a bylo potřeba to uřídit. Skvělé školení pro nás realizovala firma GlobeTime Consulting , jmenovitě Josef Hrzán. Následně se vzniklo s Pepou i lidské přátelství nad rámec školení jak moje, tak mojí ženy. To čím mně vybavilo školení v té době velmi dobře doplňovala osobní a řídící zkušenost Vaška Horejše, který v té době přišel jako ředitel obchodní sítě. On byl tím zkušenějším, který přišel z Editu, v té době tištěného katalogu, který svého času sváděl poměrně vyrovnaný obchodní souboj se Zlatými stránkami Mediatelu. Vašek měl reálné zkušenosti, přehled v práci s lidmi a já byl mladé ucho, které se zase více orientovalo v technických parametrech produktů a služeb, protože jsem před tím reklamu pro Seznam prodával v terénu. Dobře jsme se doplňovali. I s Vaške

Výroční zpráva spolku NTU 2021

Dne 21.2. se v nové kanceláři spolku na Senovážném náměstí 23 uskutečnila členská schůze s programem schválení výroční zprávy za rok 2021 a dále volby nových členů kontrolní komise. Schůze se zúčastnili členové osobně a dále také online pomocí Google Meet. Výroční zpráva 2021 ke stažení: https://www.nekdotiuveri.cz/o-nas/vyrocni-zpravy   Vážení přátelé a příznivci spolku Někdo Ti uvěří, s radostí a vděčností za vše dobré přinášíme výroční zprávu za uplynulý rok. V roce 2021 jsme byli v kontaktu s 83 oběťmi (sexuálního) zneužívání nejen v církevním prostředí, s mnoha jsme se setkali opakovaně. Zúčastnili jsme se 5 seminářů a diskusí, mluvili se stovkami lidí, s dalšími jsme byli v kontaktu online. „Když se ohlížím za uplynulý rokem, vidím kromě obrovské bolesti také velkou naději. Naději, že můžeme společně s oběťmi nést jejich zranění a že se můžeme podílet na vytváření prostředí, které bude skutečně bezpečné pro všechny,“ říká Jiří Kylar, předseda spolku Někdo Ti uvěří. Jiřina Kočí, k