neděle 30. ledna 2022

B2M holding 2021

Již celkem po osmé (!) usedám k blogovací platformě, abych napsal "zprávu o stavu B2M unie". Tedy hodnocení výsledků za uplynulý rok 2021. Obvykle tak činím ještě než kalendářní rok skončí (nejčastěji na Silvestra). Letos je tomu jinak. Leden začal, vlastně již končí a já teprve doháním své blogovací resty. Hodnocení tentokrát sepisuju ve vlaku cestou do Brna, kam jedu stepovat se svým synem. Tolik úvod a nyní tedy jak dopadl rok 2021?

V roce 2021 jsme se zlepšili hospodářským výsledkem +28% vůči roku 2020. To je skvělá zpráva  a výsledek! Stejně jako loni, i po 18 let působení na trhu, se opět jedná o historicky nejlepší výsledek obratu i zisku společnosti. Celkově jsme v holdingu B2M.CZ s.r.o. a AAApoptávka.cz uzavřeli byznys za více než 182 mil. Kč.

Uzavřený obrat je vyšší vůči roku 2020 o +11%, zaplacený o +12%. Náklady jsou vyšší také a to +3%. Zlepšili jsme opět platební morálku našich zákazníků.

Co říci dále? Rok 2021 začal tím, že odešel Jakub, stalo se to začátkem února. Je to rok, z určitého hlediska doba dlouhá, z určitého jako kdyby to bylo včera. IT převzal Mike, Pavel, Lukáš a nový kolega Marek. Management ostatních, tedy prodejních a servisních týmů jede stabilně, stabilně dobře.

Jsem rád, že mohu konstatovat, že všechny hlavní brandy, tedy ePoptávka.cz a AAApoptávka.cz a jejich slovenské varianty za rok 2021 posílily. Nechci se rouhat, ale přímí konkurenti daleko, daleko za námi.

Pro 2022 jsme nacílovali ambici na 196 mil. Kč uzavřeného. A když už je to tak, tak blízko, rád bych tu ambici ještě hecnul na +200 mil. Kč za tento rok. Důležité je, že o naše služby je stále zájem. 

Dokládám zákaznickým průzkumem z konce roku:

  • 80% stálých klientů nás hodnotí jako přínosnou službu,
  • 140 tis. Kč je průměrná hodnota jedné získané zakázky,
  • 1 800 poptávek obdrží průměrně dodavatel za rok plnění služby.

Děkuji všem kolegům, obchodním partnerům za neuvěřitelný rok 2021. Přeji všem hodně zdraví, optimismu a sil do roku 2022!

Žádné komentáře: