čtvrtek 9. července 2020

B2M holding v I.pololetí 2020

Krátké zhodnocení jak jsme dopadli za I. pololetí 2020.

Hospodářský výsledek se zlepšil v I. pololetí 2020 o +2% meziročně. Celkově jsme v holdingové struktuře B2M.CZ s.r.o. a AAApoptávka s.r.o. uzavřeli byznys za 85,8 mil. Kč. Uzavřený obrat je vyšší o +1%, zaplacený o +1%. Náklady jsou meziročně stejné. Druhý kvartál zlepšil mírný propad prvního kvartálu.

Další komentáře:
  • IQ 2020 mírně pod meziročními čísly: uzavřeno -5%, náklady -8% a zisk -1%
  • IIQ 2020 nabral novou růstovou dynamiku, kterou lze označit jako "koronavirovou", či začínající "ekonomickou krizi": uzavřený obrat +9%, náklady +8% a zisk +6%
  • oproti předchozím letům jsme personálně vyrostli o 12 nových obchodníků a cílíme a počítám s dalším růstem
  • otevřeli jsme pozici HR recruiter - nábory na pozici obchodníka se od března staly opět stabilní součástí naší práce
  • posílili jsme o další kolegy: na pozice Teamleader a Online marketing

Naše očekávání jsou v souladu s ekonomickými očekáváními: tj. postupující ekonomická krize, propad HDP a nedostatek zakázek na trhu. Dále zvýšená nezaměstnanost, která uvolní trh práce v Praze i v krajích. Tyto faktory obojí dohromady produkují zvýšenou poptávku po našich službách, kterou chceme uspokojit personálním růstem prodejních týmů.

Celkové očekávání pro rok 2020 je obrat cca 158 - 160 mil. Kč, tj. cca 3 až 4% růst.

Mezi produktové novinky, na kterých se aktuálně pracuje, patří spuštění nové verze celého webu ePoptávka.cz a 123dopyt.sk, která bude uvolněna v září 2020. Připravujeme nejen nový design, ale hlavně ilustrativní obrázky k poptávkám, zásadně lepší vyhledávání postavené na ElasticSearch a dále velký důraz na mobilní verzi.

Jako reálné, že po 10 letech působení na Šafránkova přestěhujeme do nových kancelářských prostor. Stále ale zůstaneme v oblasti Nové Butovice. Cílem je dosažení lepší MHD dostupnosti pro zaměstnance a navýšení kancelářských prostor.

Blízkou i střednědobou budoucnost tedy vidím velmi perspektivně. B2M holding (musím 3x zaklepat) nebyl významně zasažen koronavirem. Naopak je a bude to motor nového růstu. Obchodní a produktové pozice neopouštíme.

Žádné komentáře: