Přeskočit na hlavní obsah

Konference Call-centra 2017

Tradičně mířím na konferenci Call-centra 2017, kterou pořádá ADMEZ, kde se lze potkat s kolegy z externích call-center a odkud si lze přinést podněty a inspiraci z oblasti prodeje po telefonu.

Již 17. ročník se letos konal v Clarion Congress Hotel v Praze za účasti řečníků z firem Conectart, Datera, Česká pojišťovna, Manpower Group, Teleperformance a Santia.

Co mně letos zaujalo:

  • Tomáš Rosputinský (Staffino) - téma: "Ako dokáže zpätná väzba zvýšit angažovanosť pracovníkov call centra". Nástroj pro získání a management zpětné vazby. Hezké. Přesah do práce s uznáním a pochvalou přímo od klientů v call-centru. Chci u nás vyzkoušet!
  • Aneta Haramijová Langrová (Policie ČR) - téma: "Psychická podpora operátorů na tísňové lince 158", pro život na komerčním call-centru sice mimo, ale bylo to velmi zajímavé a do určité míry to změnilo můj pohled na práci u Policie ČR
  • psycholog Jen Velek - téma: "Prvotní smysl". Téma jasně "spirituální" :) Kompenzace technologického a čistě byznysového pohled na práci a život. Ústup od vlastního ega a cesta ke zvyšování vlastního vědomí. Cesta k štěstí :)
  • Leona Schovancová (Teleperformance) - téma "Kvalitní zákaznický servis je o lidech". Hezký vhled do života a práce s lidmi v call-centru, aneb jak na to jdou v Teleperformance. Aby to fugnovalo je pracovní kolektiv jedna velká (pracovní) rodina. Inspirace, nebo spíše potvrzení, že na to jdeme podobně.
  • Petr Studnička (Conectart) - téma "Remote agenti - aneb provoz virtuálního call centra". O home office agentských pozicích. Vhodné pro neprodejní kampaně (navolávání leadů, průzkumy apod.). Na prodejní kampani jsme zkoušeli a nešlo nám to. Prodejní drive je velmi těžké nastartovat a udržet v sociální izolaci domova mimo tým v kanceláři.

Jinak v technologických částech dominuje téma, jak technologie a prvky umělé inteligence mohou být nápomocné ke zlepšení kvality práce kontaktních center od analýzy Speech2Text, přes inteligentní ústředny až po BI analýzy.

Tak jako tak, sice se bez lepších technologií neobejdeme, je stále práce v call-centru především o lidech a nesdílím pro mně sci-fi představy, že v roce 2020 budeme mít více interakcí s roboty, než s vlastní rodinou.

Dále všeobecné žehrání na aktuálním stavem trhu práce, znovu nalití do hlavy, jak důležité budovat employer branding.

Vůči Marketing festival je sice forma i obsah mnoha řečníků pod mojí hranicí očekávání (tvrdé srovnání uznávám ..), ale jde o jedinou a tím pádem i nejcenější konferenci na téma call-center. Takže za rok zase :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

B2B sales by phone workshop for sales team Keboola

Tak jsem dělal chytrýho v mezinárodním sales týmu společnosti Keboola. Jak jsem k tomu přišel. To mi takhle napíše Pavel Doležal na WhatsApp pár otázek k jejich aktivitám na telefonu. Řekněme jako přátelskou radu či názor. Odpovídám. A začíná mně to zajímat - cítím potenciál. No a najednou dostávám pozvání "Nechceš si udělat workshop pro náš tým Keboola?" Bohužel přichází i to B, tj. v angličtině. A je to tady .. Připravuju prezentaci, tak nějak naslepo. Tuším o co Pavlovi jde. Mají 40 hovorů / den, v podstatě domlouvají online prezentace (schůzky), kde již s potencionálními klienty platformy komunikuje opravdový salesák. Dosahují 1-2 dema / den. A to mi přijde opravdu málo, včetně nízké aktivity.  Poslouchám jejich hovory a i když přes svůj jazykový analfabetismus v angličtině opravdu skoro nerozumím, je mi jasné, že neprodávají, neptají se, málo zaujmou. Tady se dá hodně vylepšit. Pavel to ví také, ale zřejmě to potřebuje slyšet ještě od někoho jiného. Vzpomínám na doby At

Situační vedení a úrovně připravenosti

Můj osobní základ manažerských dovedností se nachází v době mé práce v Seznam.cz, což už je tedy opravdu dávno, bylo to v letech 2003 - 2005. Seznam investoval do řady obchodních školení v té době se rozvíjela obchodní síť fieldů a bylo potřeba to uřídit. Skvělé školení pro nás realizovala firma GlobeTime Consulting , jmenovitě Josef Hrzán. Následně se vzniklo s Pepou i lidské přátelství nad rámec školení jak moje, tak mojí ženy. To čím mně vybavilo školení v té době velmi dobře doplňovala osobní a řídící zkušenost Vaška Horejše, který v té době přišel jako ředitel obchodní sítě. On byl tím zkušenějším, který přišel z Editu, v té době tištěného katalogu, který svého času sváděl poměrně vyrovnaný obchodní souboj se Zlatými stránkami Mediatelu. Vašek měl reálné zkušenosti, přehled v práci s lidmi a já byl mladé ucho, které se zase více orientovalo v technických parametrech produktů a služeb, protože jsem před tím reklamu pro Seznam prodával v terénu. Dobře jsme se doplňovali. I s Vaške

Výroční zpráva spolku NTU 2021

Dne 21.2. se v nové kanceláři spolku na Senovážném náměstí 23 uskutečnila členská schůze s programem schválení výroční zprávy za rok 2021 a dále volby nových členů kontrolní komise. Schůze se zúčastnili členové osobně a dále také online pomocí Google Meet. Výroční zpráva 2021 ke stažení: https://www.nekdotiuveri.cz/o-nas/vyrocni-zpravy   Vážení přátelé a příznivci spolku Někdo Ti uvěří, s radostí a vděčností za vše dobré přinášíme výroční zprávu za uplynulý rok. V roce 2021 jsme byli v kontaktu s 83 oběťmi (sexuálního) zneužívání nejen v církevním prostředí, s mnoha jsme se setkali opakovaně. Zúčastnili jsme se 5 seminářů a diskusí, mluvili se stovkami lidí, s dalšími jsme byli v kontaktu online. „Když se ohlížím za uplynulý rokem, vidím kromě obrovské bolesti také velkou naději. Naději, že můžeme společně s oběťmi nést jejich zranění a že se můžeme podílet na vytváření prostředí, které bude skutečně bezpečné pro všechny,“ říká Jiří Kylar, předseda spolku Někdo Ti uvěří. Jiřina Kočí, k