pátek 21. srpna 2015

Ekonomika ČT24: Zájem o poptávkové servery

20.8.2015: "Poptávkové servery jsou na vzestupu. Za posledních 5 let vrostl obrat jimi zprostředkovaných zakázek téměř o polovinu. Průměrná hodnota takové zakázky zadané přes internet je až 85 tisíc Kč. Trh s elektronickými poptávkami tak v růstu kopíruje nárůst přes e-shopy."




Jen pár kliků na internetu stačilo k tomu, aby majitelé tohoto domu našli dozor pro jeho stavbu. Pavlína Pikousová jim odeslala nabídku na své služby přes poptávkový server ePoptávka.cz

Pavlína Pikousová: "Moje návštěvy kopírovali průběh stavebních prací, od základové spáry přes základovou konstrukci a přes oborové stěny."

Lidí, kteří si takto firmy najímají je rok od roku více.

Otto Kočí: "Každý rok roste počet poptávek zhruba o 10 až 15 procent. Sledujeme to už od roku 2006. To je co se týká počtu a roste také průměrná hodnota zakázky."

Služby Pavlíny Pikousové na internetu hledá až 8 lidí denně. Přes poptávkový server tak získá až 40 % všech svých zakázek.

Pavlína Pikousová: "Mně chodí poptávky na činnost kterou se zabývám na e-mailovou adresu - to je jeden způsob a nebo druhý způsob, že v adresáři a v nabídkovém katalogu si mně můžou klienti vlastně vyhledat."

A stoupá také počet těch co firmy hledají v internetových katalozích. Pražské koupelnové studio se v nich prezentuje teprve dva měsíce.

Michaela Nováková: "Od té doby co firma nabízí své služby na internetu navštíví její studio až 4 x lidí než před tím a spolu s návštěvností stoupají i tržby."

Miroslav Kubarych: "Lidí moc času nemaj, aby navštěvovali koupelnová studia, tak si v podstatě mohou vybrat na internetu. Pokud se jim to zalíbí - přijdou se podívat k nám do studia."


Žádné komentáře: