pátek 11. června 2021

Spolek Někdo Ti Uvěří

Rád informuji o činnosti spolku Někdo Ti Uvěří z.s., který byl založen jako platforma pro lidi (oběti) zasažené zneužíváním v církevním prostředí a to zneužíváním sexuálním, mocenským a duchovním. Spolek nabízí pomoc všem, kterých se to týká.

Spolek tvoří oběti zneužívání, terapeuti, kteří pomáhají s řešením situace, ale také lidí z církevního prostředí, kterým není lhostejné, jak se církev jako instituce staví ke všemu staví a zametání problému pod koberec.

Cílem spolku je dodávat odvahu všem zasaženým lidem, protože už samotný fakt ochoty znovu emocionálně prožívat dávná či nedávná traumata je pro oběti velmi náročný. Spolek chce zastupovat ty, kteří z různých důvodů o své zkušenosti se zneužitím v církvi zatím mluvit nemohou. Pomáhat sdílením, setkáváním a otevřeným rozhovorem obětem zneužívání a jejich blízkým. Pomáhat osobám, které se zneužití dopustili a společenstvím, ve kterých ke zneužití došlo.

Zde krátká upoutávka na příběh mojí ženy, který se reálně stal a bude v následujících dnech medializován serverem Seznam Zprávy.

Žádné komentáře: