úterý 13. dubna 2021

Divadlo v covidu - Brejlando.cz

Když nemůžeme do divadla, musí divadlo za námi nebo také ´take away´ divadlo. Zní to asi celé neuvěřitelně, ale v projektu Brejlando.cz se skrývá divadelní představení nahrané na záznamu v brýlích pro virutální realitu

Ty doveze kurýr (jak jinak než Liftago) na základě online objednávky. Představení na platformě Brejlando.cz je nahrané na 360 st. kameru, takže divák je opravdu v samém centru dění. 

Synové viděli hororovou pohádku Perníková chaloupka v rekonrolovém podání souboru divadla Minor a my se se ženou těšíme na představení Hamleti Divadla Na zábradlí.

Nikdy bych si nepomyslel, že se budu dívat na divadelní představení ve VR. Nákup vstupenek a dovoz VR brýlí a jejich odvoz zpět je už to nejjednodušší co si lze představit.

Brýle vydrželi i druhé shlédnutí :), takže sem také nakouknul a je to opravdu zážitek velice spontánní a intenzivní, který si vůbec nezadá s reálným divadlem. Je to intenzivnější zážitek než záznam divadelního představení - tady jste opravdu v centru dění a scénografie je přízpůsobená tomu, že jde o VR představení - tedy z velké nouze je to velká ctnost.

Bravo Brainz Studios!

Žádné komentáře: