pátek 13. listopadu 2020

FlashNews: Právně sporné, eticky parazit

"Zobrazujeme jen to, na co máme nárok ..", říká Filip Horký z FlashNews.com na otázku, proč se 3 největší mediální domy ohrazují proti neoprávněnému použití jejich obsahu v podobě titulku, krátkého úryvky textu a fotografie ..

Z mého pohledu eticky jasný parazit. Právně velmi, velmi sporné. Já bych se spíše přiklonil k tomu, že soud by mohl jak předběžným opatřením tak případným pravomocným rozhodnutí posoudit, že použití FlashNews neodpovídá liteře (duchu) autorského zákonu. 

Považujete toto za "krátký úryvek textu"? A co celý titulek a fotka? Když dnes lidé často mají užitek i ze samotného skenování titulků?


Přiznám se, že to na mně nedělá vůbec dobrý dojem a jestli se chce Livesport pustit do otevřeného boje se Seznam.cz, MAFRA a Economia - oukej :) Filip Horký v rozhovoru s David Slížek na Lupa.cz - kecy prdy ..

P.S.: Ačkoliv je to pro mne (a pro ně už tuplem myslím) zcela okrajové: pro fér info pracuji ve společnosti, která provozuje konkurenční službu na Slovensku vůči službě kde vlastník FlashNews má téměř 1/2 podíl.

Žádné komentáře: