Přeskočit na hlavní obsah

Nestíhám blogovat, ale jsem v pohodě :)

Lidi! Moji čtenáři! Na četné dotazy, kdy zase vyjde nějaký skvělý post, podávám toto vysvětlení :) (ne, bohužel se mně vůbec nikdo neptá, jen fabuluju jaké by to bylo pěkné..). Jako nic zváštního se neděje. Jen na psaní blogu není mentální prostor z titulu moc práce. Moc práce je můj poměrně setrvalý stav a mohu říci, že už to není tak moc hektické, jako např. v roce 2016. Když nemám co dělat a nemám určitý mírný převis povinností nad to, co se zvládá levou zadní - nudím se :) Nyní to jde - není to přes míru, vše se zvládá s určitým nadhledem.


Není e-shop

Tak předně jsem prodal e-shop stepovani.cz - o tom jsem už psal. Budu upřímný, poměrně dost se nám doma časově ulevilo, pocit z toho je, že jsme se tak nějak osvobodili z časového závazku služby. Doznívala určitá nostalogie, že už to neděláme, ale nyní převládá pocit, že to byl správný krok. Nastavení a celý proces prodeje, skladové zásoby apod. - vše dopadlo velmi dobře a korektně s novým provozovatelem. Mám radost, že to jede dál, mám radost, že jsem z toho neodešel se ztrátou, ale mírným ziskem, adekvátním stavu projektu a prodejů.

Není Soňa

Čau Soňo, určitě mně čteš dál :). Přeji vše dobré a nový úspěch v nové práci. Takže není Soňa na svém obvyklém místě v retenci B2M. Měl tam být nový kolega, ale nebylo to mnou ani jím uchopeno ideálním způsobem, byl to velký krajíc. Takže kolega je jinde v B2M a jsem tam já. Docela je to tedy změna, uchovat si svůj pracovní standard a výkonnost a k tomu pojmout navíc napřímo tým 7 retenčníků. Soňo - prosinec 58% a leden 55%! jde to! A věřím, že to půjde i nadále směrem k lepším a větším zítřkům. Cení se i samotná snaha a otevřená mysl jít nahoru a zlepšovat.

Je B2M

Práce je nyní na prvním místě a musím říct, že mít rodinu, dvě děti a být v čele firmy je dost a že to úplně stačí. Prostor vzniklý ukončením funkcionaření pro ČMSS a step komunitu, prodejem e-shopu bych rád věnoval sobě a své rodině, což se snad nyní děje .. zeptám se doma jak to vidí :) Mám teď v hlavě pojem "osobní produktivita", nebo lépe řečeno "produktivita práce". Ten pojem mi zní tak národohospodářsky, ale je to fakt, že lidi s vysokou mírou osobní produktivity práce musí mít úspěch a jsou žádaní. A ještě mám pocit, že uvolněný prostor bude něčím zaplněný, jen to ještě není jasné čím a jak. Je třeba být na dlouhé tratě s občasnou nutností sprintu. Leden dopadl obratově slušným 7% růstem, únor bude velmi náročný meziročně - loni se zadařilo. Jakub z IT měl svůj pěkný majstrštyk v podobě nové distribuce poptávek a také na můj popud víkendovou akci, když se přepsal operátorský pohled nového RIS systému - velká pecka, těžký víkend, ale skvělá práce celého IT! Když už jsme u toho chválení: hlavní sál inhouse splnil na 100% - také velká pochvala celému týmu v čele s Mirkou. I retence zaslouží chválu, sice se otěže přebrali až v půlce měsíce, nicméně i tak to vytažení na 55% byla zásluha celého týmu a snahy. Vy co víte jistě tímto vnímáte, že chválím ty, kteří splnili daný cíl a budu moc rád, když výčet bude moci být příští měsíc delší. Spustili jsme novou banerovku na Seznamu, tak uvidíme, kdo nás za to zdrbne a nebo to proběhne bez zájmu, to možná spíše :).


Co je podle mně důležité

Budu za chytrého - berte mně s rezervou - za důležité nyní považuju:
  • zachovat si nadhled a uvolněnost (v křeči nic nejde dobře),
  • zachovat si stále vysokou vnitřní ambici věci měnit, zlepšovat a být "hybatelem" změn,
  • důvěřovat svým profi kolegům (ale prověřovat),
  • dělat i náročnou práci s nadšením a entuziasmem - pak se to zvládá lépe,
  • pracovat hodně, ale ne do úmoru, sem tam relax naprosto nutná věc!
  • makat a nefňukat, cesta, kterou člověk jde pro něj má smysl a vybral si jí sám (nebo si má vybrat prostě jinou),
  • nebrat věci fatálně, pokládat se sice do nich interesem, ale ne moc osobně - rozčílit se může v řízení fungovat, ale často stačí, když rozčilení budeme jen hrát :), proč si tím nakazit náladu ..
  • nezbláznit se z toho.

Co se chystá?

Natáčení podcastu s Patrikem. O práci, životě, osobním růstu, o životních úspěších a pádech atd. témata. Jde o první natáčení v profi studiu. Patrik vyšel z toho, že jsme už mnoho takových debat a diskuzí měli "jen tak mimochodem" a že by bylo fajn, to natočit a pustit do světa. Uvidíme jak to dopadne. Držte palce a určitě budu informovat, kde a jak je to k poslechu.

V B2M určitě velká snaha obhajoby loňských čísel s velkou ambicí navýšení. Jako v tenisu - stát se jedničkou v ATP je hodně težké a udržet se tam léta ještě těžší. Toho udržení je třeba si vážit, ale nesmí to zase brát obzory a prostor pro to stále zkoušet nové věci a snažit se obratově růst. Nový projekt je v hledáčku, ale zatím nic extra ke komunikaci ven :(

Tento čtvrtek večer začínáme v Tančírně nové kurzy společenského tance pro mírně pokročilé s mojí ženou. Moc se těšíme! Nejen společně strávený čas, ale na relax v podobě pohybu (tance) na hudbu, to je to, co jsme měli udělat už dávno, vrátit se k osvědčenému.

A koncem února hory s inhousem - těším se! A doufám, že se taky dostane na lyžování ..

Díky az dočtení až sem (kontrolní otázka: všichni co dočetli sem nechť mi pošlou e-mail na otto.koci@b2m.cz se subjectem: "Jsi skvělý, perfektní blog!" :o)) Rád bych si porovnal, kolik toto čte živých lidí a ne jen kolik zobrazení mi ukazují Blogger statistiky ..

P.S.: 10.7. 2017 to budou přesně 4 roky trvání blogu, k dnešnímu datu 180 postů - je to hodně nebo málo?! - ovšem počet postů / rok s počtem let klesá ..

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

B2B sales by phone workshop for sales team Keboola

Tak jsem dělal chytrýho v mezinárodním sales týmu společnosti Keboola. Jak jsem k tomu přišel. To mi takhle napíše Pavel Doležal na WhatsApp pár otázek k jejich aktivitám na telefonu. Řekněme jako přátelskou radu či názor. Odpovídám. A začíná mně to zajímat - cítím potenciál. No a najednou dostávám pozvání "Nechceš si udělat workshop pro náš tým Keboola?" Bohužel přichází i to B, tj. v angličtině. A je to tady .. Připravuju prezentaci, tak nějak naslepo. Tuším o co Pavlovi jde. Mají 40 hovorů / den, v podstatě domlouvají online prezentace (schůzky), kde již s potencionálními klienty platformy komunikuje opravdový salesák. Dosahují 1-2 dema / den. A to mi přijde opravdu málo, včetně nízké aktivity.  Poslouchám jejich hovory a i když přes svůj jazykový analfabetismus v angličtině opravdu skoro nerozumím, je mi jasné, že neprodávají, neptají se, málo zaujmou. Tady se dá hodně vylepšit. Pavel to ví také, ale zřejmě to potřebuje slyšet ještě od někoho jiného. Vzpomínám na doby At

Situační vedení a úrovně připravenosti

Můj osobní základ manažerských dovedností se nachází v době mé práce v Seznam.cz, což už je tedy opravdu dávno, bylo to v letech 2003 - 2005. Seznam investoval do řady obchodních školení v té době se rozvíjela obchodní síť fieldů a bylo potřeba to uřídit. Skvělé školení pro nás realizovala firma GlobeTime Consulting , jmenovitě Josef Hrzán. Následně se vzniklo s Pepou i lidské přátelství nad rámec školení jak moje, tak mojí ženy. To čím mně vybavilo školení v té době velmi dobře doplňovala osobní a řídící zkušenost Vaška Horejše, který v té době přišel jako ředitel obchodní sítě. On byl tím zkušenějším, který přišel z Editu, v té době tištěného katalogu, který svého času sváděl poměrně vyrovnaný obchodní souboj se Zlatými stránkami Mediatelu. Vašek měl reálné zkušenosti, přehled v práci s lidmi a já byl mladé ucho, které se zase více orientovalo v technických parametrech produktů a služeb, protože jsem před tím reklamu pro Seznam prodával v terénu. Dobře jsme se doplňovali. I s Vaške

Výroční zpráva spolku NTU 2021

Dne 21.2. se v nové kanceláři spolku na Senovážném náměstí 23 uskutečnila členská schůze s programem schválení výroční zprávy za rok 2021 a dále volby nových členů kontrolní komise. Schůze se zúčastnili členové osobně a dále také online pomocí Google Meet. Výroční zpráva 2021 ke stažení: https://www.nekdotiuveri.cz/o-nas/vyrocni-zpravy   Vážení přátelé a příznivci spolku Někdo Ti uvěří, s radostí a vděčností za vše dobré přinášíme výroční zprávu za uplynulý rok. V roce 2021 jsme byli v kontaktu s 83 oběťmi (sexuálního) zneužívání nejen v církevním prostředí, s mnoha jsme se setkali opakovaně. Zúčastnili jsme se 5 seminářů a diskusí, mluvili se stovkami lidí, s dalšími jsme byli v kontaktu online. „Když se ohlížím za uplynulý rokem, vidím kromě obrovské bolesti také velkou naději. Naději, že můžeme společně s oběťmi nést jejich zranění a že se můžeme podílet na vytváření prostředí, které bude skutečně bezpečné pro všechny,“ říká Jiří Kylar, předseda spolku Někdo Ti uvěří. Jiřina Kočí, k