neděle 1. ledna 2017

B2M.CZ v roce 2016

Novoroční bilance působení B2M.CZ v roce 2016. Jaký byl rok 2016?

Rok 2016 byl nejen rokem olympiády v Riu, ale také 11 rokem činnosti B2M a mým osobním 6 rokem ve firmě. Jaké jsou základní milníky 2016:

  • leden - březen: Soutěž "Poptej a jezdi", dříve soutěž o nářadí či flashdisk - soutěž o auto za poptávku i v tomto kole byla velká pecka - pan Dvořáček, který odjel zcela novým Škoda Citigo měl stejný názor :),
  • únor: Rozběhl se prodej projektu CSkontakt, pod vedením Marka, který významně doplnil obrat celého Inhouse. Projekt byl nový zejména jiným principem leadování a po delší době to byl nový projekt, kde jsme obchodně uspěli. 
  • květen: Blancu Kutlákovou z B2Call z Plzně jsme přetáhli do Prahy do B2M v květnu. Aby vedla celý Inhouse. Po prvních měsících, kdy to moc nevypadalo na úspěch nyní už mohu říci, že té nabídky a rozhodnutí nelituju, byl to dobrý krok do Inhouse i pro B2M. Už ne tak dobrý pro B2Call :(
  • červen: Jsme se pokoušeli nasadit do poptávkového tým a do ZP Servis2Sales, prodej při příležitosti komunikace se zákazníky, což se nepovedlo, ale povedlo se úspěšně nasadit Servis2Lead a dnes i tyto týmy se podílejí na obratu firmy tím, že dodávají obchodníkům zájmy zákazníků. 
  • červenec: Vzorové smlouvy zdarma od advokátní kanceláře Kočí, Mašek, Aujezdský přinesl měsíc červenec, stejně jako unikátní výukový videokurz "15 tipů jak vyhrát každou zakázku" od Honzy Laibla. 
  • říjen: Spustili jsme Národní registr pro sledování faktur, neboli Nafr, což je inkasní služba pro malé firmy. Rozjezd prodeje byl pilotován a po uspokojivých výsledcích na rozvoj a prodej chystáme znovu v IQ 2017. 
  • listopad - prosinec: Turbulence v oddělení retence - odchází Soňa po 5 letech v B2M, nový pohled na celé retenční oddělení.
  • prosinec: Rozjezd zcela nového projektu HomeOffice, kde se snažíme poskytnout možnost pracovat na pozici telefonní operátor lidem, kteří pracovat chtějí, ale nemohou v kanceláři.
To jsou zhruba významné věci, co se staly v roce 2016. 

Obchodně jsme předchozí rok 2015 obhájili a navýšili obrat o 4%, takže celkový uzavřený obrat za rok 2016 je zhruba 162 mil. Kč. I tento rok považujeme za úspěšný. 

Poděkování 

Dovolte, abych jménem svým, jménem B2M i jeho majitele Vám všem poděkoval za přínos, který jste pro firmu v roce 2016 vytvořili. Díky za vaše nasazení, práci a výsledek. 

Děkuji našim servisním týmům: poptávkovému a pvs týmu, pod vedením Hynka a Jitky, že zpracovali za rok 90 tis. poptávek a 50 tisíc zakázek a poslali fakturu více než 25 tis. firmám z ČR a na Slovensku. 

Díky oddělení retence za obnovu 50% a retenční obrat 50 mil. Kč do firmy pod vedením Soni a s pomocí Karla, které tímto děkuji za její 5-leté působení ve firmě. 

Poděkování oddělení inhouse za nyní stabilní a dobrý management Blanca / Mirka / Marek a za dodávku akvizičního obratu 50 mil. Kč do B2M. 

Velké díky patří také oddělení it pod vedením Jakuba a Mika za vývojovou  a produktovou podporu a nejen za zvládání provozních věcí, ale také za výzkum a vývoj nových technologií.

Poděkování patří taky našim partnerům a pozdravy společně s velkým díky míří do Krnova (Ondřej, Petra a Ivan), Českých Budějovic (Eva, Lenka. Lída, Jana a Patrik), Plzně (David) a Brna (Petra, Lenka a Mirek). Bez Vás by to také nešlo. Děkujeme za spolupráci v roce 2016!

Díky tedy Vám všem, kteří se podílíte na úspěchu firmy a jejím postavení č.1 na trhu. 

V neposlední řadě poděkování Petrovi a jeho B2M za to, že firma dává práci téměř 90 zaměstnancům a dalším desítkám lidí u našich partnerů a souhrnnou výplatu na mzdách a sociálním či zdravotním pojištění více než 33 mil. Kč v roce 2016. 




Žádné komentáře: