Přeskočit na hlavní obsah

B2M.CZ v roce 2016

Novoroční bilance působení B2M.CZ v roce 2016. Jaký byl rok 2016?

Rok 2016 byl nejen rokem olympiády v Riu, ale také 11 rokem činnosti B2M a mým osobním 6 rokem ve firmě. Jaké jsou základní milníky 2016:

  • leden - březen: Soutěž "Poptej a jezdi", dříve soutěž o nářadí či flashdisk - soutěž o auto za poptávku i v tomto kole byla velká pecka - pan Dvořáček, který odjel zcela novým Škoda Citigo měl stejný názor :),
  • únor: Rozběhl se prodej projektu CSkontakt, pod vedením Marka, který významně doplnil obrat celého Inhouse. Projekt byl nový zejména jiným principem leadování a po delší době to byl nový projekt, kde jsme obchodně uspěli. 
  • květen: Blancu Kutlákovou z B2Call z Plzně jsme přetáhli do Prahy do B2M v květnu. Aby vedla celý Inhouse. Po prvních měsících, kdy to moc nevypadalo na úspěch nyní už mohu říci, že té nabídky a rozhodnutí nelituju, byl to dobrý krok do Inhouse i pro B2M. Už ne tak dobrý pro B2Call :(
  • červen: Jsme se pokoušeli nasadit do poptávkového tým a do ZP Servis2Sales, prodej při příležitosti komunikace se zákazníky, což se nepovedlo, ale povedlo se úspěšně nasadit Servis2Lead a dnes i tyto týmy se podílejí na obratu firmy tím, že dodávají obchodníkům zájmy zákazníků. 
  • červenec: Vzorové smlouvy zdarma od advokátní kanceláře Kočí, Mašek, Aujezdský přinesl měsíc červenec, stejně jako unikátní výukový videokurz "15 tipů jak vyhrát každou zakázku" od Honzy Laibla. 
  • říjen: Spustili jsme Národní registr pro sledování faktur, neboli Nafr, což je inkasní služba pro malé firmy. Rozjezd prodeje byl pilotován a po uspokojivých výsledcích na rozvoj a prodej chystáme znovu v IQ 2017. 
  • listopad - prosinec: Turbulence v oddělení retence - odchází Soňa po 5 letech v B2M, nový pohled na celé retenční oddělení.
  • prosinec: Rozjezd zcela nového projektu HomeOffice, kde se snažíme poskytnout možnost pracovat na pozici telefonní operátor lidem, kteří pracovat chtějí, ale nemohou v kanceláři.
To jsou zhruba významné věci, co se staly v roce 2016. 

Obchodně jsme předchozí rok 2015 obhájili a navýšili obrat o 4%, takže celkový uzavřený obrat za rok 2016 je zhruba 162 mil. Kč. I tento rok považujeme za úspěšný. 

Poděkování 

Dovolte, abych jménem svým, jménem B2M i jeho majitele Vám všem poděkoval za přínos, který jste pro firmu v roce 2016 vytvořili. Díky za vaše nasazení, práci a výsledek. 

Děkuji našim servisním týmům: poptávkovému a pvs týmu, pod vedením Hynka a Jitky, že zpracovali za rok 90 tis. poptávek a 50 tisíc zakázek a poslali fakturu více než 25 tis. firmám z ČR a na Slovensku. 

Díky oddělení retence za obnovu 50% a retenční obrat 50 mil. Kč do firmy pod vedením Soni a s pomocí Karla, které tímto děkuji za její 5-leté působení ve firmě. 

Poděkování oddělení inhouse za nyní stabilní a dobrý management Blanca / Mirka / Marek a za dodávku akvizičního obratu 50 mil. Kč do B2M. 

Velké díky patří také oddělení it pod vedením Jakuba a Mika za vývojovou  a produktovou podporu a nejen za zvládání provozních věcí, ale také za výzkum a vývoj nových technologií.

Poděkování patří taky našim partnerům a pozdravy společně s velkým díky míří do Krnova (Ondřej, Petra a Ivan), Českých Budějovic (Eva, Lenka. Lída, Jana a Patrik), Plzně (David) a Brna (Petra, Lenka a Mirek). Bez Vás by to také nešlo. Děkujeme za spolupráci v roce 2016!

Díky tedy Vám všem, kteří se podílíte na úspěchu firmy a jejím postavení č.1 na trhu. 

V neposlední řadě poděkování Petrovi a jeho B2M za to, že firma dává práci téměř 90 zaměstnancům a dalším desítkám lidí u našich partnerů a souhrnnou výplatu na mzdách a sociálním či zdravotním pojištění více než 33 mil. Kč v roce 2016. 




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

B2B sales by phone workshop for sales team Keboola

Tak jsem dělal chytrýho v mezinárodním sales týmu společnosti Keboola. Jak jsem k tomu přišel. To mi takhle napíše Pavel Doležal na WhatsApp pár otázek k jejich aktivitám na telefonu. Řekněme jako přátelskou radu či názor. Odpovídám. A začíná mně to zajímat - cítím potenciál. No a najednou dostávám pozvání "Nechceš si udělat workshop pro náš tým Keboola?" Bohužel přichází i to B, tj. v angličtině. A je to tady .. Připravuju prezentaci, tak nějak naslepo. Tuším o co Pavlovi jde. Mají 40 hovorů / den, v podstatě domlouvají online prezentace (schůzky), kde již s potencionálními klienty platformy komunikuje opravdový salesák. Dosahují 1-2 dema / den. A to mi přijde opravdu málo, včetně nízké aktivity.  Poslouchám jejich hovory a i když přes svůj jazykový analfabetismus v angličtině opravdu skoro nerozumím, je mi jasné, že neprodávají, neptají se, málo zaujmou. Tady se dá hodně vylepšit. Pavel to ví také, ale zřejmě to potřebuje slyšet ještě od někoho jiného. Vzpomínám na doby At

Situační vedení a úrovně připravenosti

Můj osobní základ manažerských dovedností se nachází v době mé práce v Seznam.cz, což už je tedy opravdu dávno, bylo to v letech 2003 - 2005. Seznam investoval do řady obchodních školení v té době se rozvíjela obchodní síť fieldů a bylo potřeba to uřídit. Skvělé školení pro nás realizovala firma GlobeTime Consulting , jmenovitě Josef Hrzán. Následně se vzniklo s Pepou i lidské přátelství nad rámec školení jak moje, tak mojí ženy. To čím mně vybavilo školení v té době velmi dobře doplňovala osobní a řídící zkušenost Vaška Horejše, který v té době přišel jako ředitel obchodní sítě. On byl tím zkušenějším, který přišel z Editu, v té době tištěného katalogu, který svého času sváděl poměrně vyrovnaný obchodní souboj se Zlatými stránkami Mediatelu. Vašek měl reálné zkušenosti, přehled v práci s lidmi a já byl mladé ucho, které se zase více orientovalo v technických parametrech produktů a služeb, protože jsem před tím reklamu pro Seznam prodával v terénu. Dobře jsme se doplňovali. I s Vaške

Výroční zpráva spolku NTU 2021

Dne 21.2. se v nové kanceláři spolku na Senovážném náměstí 23 uskutečnila členská schůze s programem schválení výroční zprávy za rok 2021 a dále volby nových členů kontrolní komise. Schůze se zúčastnili členové osobně a dále také online pomocí Google Meet. Výroční zpráva 2021 ke stažení: https://www.nekdotiuveri.cz/o-nas/vyrocni-zpravy   Vážení přátelé a příznivci spolku Někdo Ti uvěří, s radostí a vděčností za vše dobré přinášíme výroční zprávu za uplynulý rok. V roce 2021 jsme byli v kontaktu s 83 oběťmi (sexuálního) zneužívání nejen v církevním prostředí, s mnoha jsme se setkali opakovaně. Zúčastnili jsme se 5 seminářů a diskusí, mluvili se stovkami lidí, s dalšími jsme byli v kontaktu online. „Když se ohlížím za uplynulý rokem, vidím kromě obrovské bolesti také velkou naději. Naději, že můžeme společně s oběťmi nést jejich zranění a že se můžeme podílet na vytváření prostředí, které bude skutečně bezpečné pro všechny,“ říká Jiří Kylar, předseda spolku Někdo Ti uvěří. Jiřina Kočí, k