pátek 24. října 2014

Stepařské akce podzimu 2014 - aneb bilance prezidentování

Takhle jsem si to prezidentování teda nepředstavoval :) Musím normálně makat, místo, abych byl uctíván jako hlava stepařské obce :) Ale nevadí, dělám to rád a naplňuje mně to.

V úvodním příspěvku jsem zmiňoval priotity co chci v rámci své funkce udělat - krátká rekapitulace, kam jsme se posunuli od té doby:


Pořádáme společenské setkání (či večírek) u příležitosti 25 let ČMSS

Český soutěžní step začal v ČR a na Slovensku rokem 1986, kdy se pořádalo první nesoutěžní setkání stepařů a hlavně rokem 1989, kdy se konalo 1. Mistrovství ČSSR ve stepu. Od té doby uplynulo 25 let a český step rostl, zvětšovala se jeho členská základna a také jeho úspěchy na Mistrovství světa. A protože výročí je kulaté, děláme mejdan napříč stepařskými generacemi, pozvali jsme hlavní aktéry, kteří stepem za tu dobu prošli a nechali ve stepu svoji brázdu (doufejme, že ne rýhu na stepařské parketu ..). Těšit se lze se na setkání, jam s živou kapelou Jazzová Razie a retro foto & video povedených choreografií ..



Spolupořádáme stepařskou pohárovou soutěž ve spolupráci s DLE a BVV v rámci tanečního veletrhu Dance Life Expo 2014

Soutěžit bude více než 170 stepařů ze 7 stepařských škol se zhruba 50 choreografiemi. V rámci DLE se uskuteční také seminář se zahraniční hvězdou Alexakderem Ostaninem, stepařský flash mob (pokus o český rekord v počtu tanečníků stepujících stejnou choreografii) a dále stepařský battle - taneční souboj těch nejlepších .. DLE je prestižní akce a já jsem rád, že tam step v tak široké podobě může být. Jednání ze strany pořadatelů (BVV / DLE) je vynikající, jsou velmi kooperativní.

Co se mi zcela nedaří je dost pod kontrolu o.s. v rejstřících, protože od ledna zapisují o.s. do Obchodního rejstříku, takže nám stále nezapsali změnu stanov, neb dříve bylo pouze oznámení, dnes hodně byrokratický zápis včetně výpisů z rejstříku trestů, prohlášení o právní způsobilosti apod. Nedaří se mi také sehnat tajemníka svazu, účetní mám rozjednanou už 2 měsíce a snad dopadne. Peníze naštěstí na letošek máme, díky velkorysosti sponzorů a na příští rok podáme granty na Magistrát hl.m. Prahy - snad dají, v minulosti nám dávali.

Sedávám nad tím vším po večerech a někdy z toho mám fakt depku kolik toho je, ale zatím držím. Funkční období mi končí příští rok v červnu, tak to vydržím a pak se uvidí :)

Žádné komentáře: