pátek 16. srpna 2013

Mobilní ePoptávka.cz

Svět kolem nás je dnes již zcela mobilní. Ani nám se tedy nevyhnul mobilní trend. Od září 2011 má ePoptávka.cz mobilní web a od března 2012 také mobilní aplikaci pro Android.

Pro všechny mobilní věci B2M jsme vytvořili web http://mobilni.b2m.cz

Přišlo mi trochu škoda, že se o mobilní aplikaci málo ví a tak jsem se po zkušenosti s recenzemi nových mobilů rozhodl tu naší aplikaci zpropagovat.

Mobilní aplikace ePoptávka.cz - co to umí a k čemu to je:



Co říci k tomu, jaké je využití mobilního trendu u nás?

Celkem vzato zatím malé. Návštěvnost mobilního webu tvoří zhruba pod 1% celkové návštěvnosti, počet zadaných poptávek z mobilního webu tvoří zhruba 0,5 %. Je to v celku logicky pochopitelné - proces poptávky obvykle nepotřebujete vyřešit tak rychle, že by jste poptávku psali na mobilu, ale v klidu si počkáte na mnohem pohodlnější počítač.

Přesto jsem rád, že držíme krok s dobou a Jakub si vyzkoušel vývoj mobilní aplikace. Jako leader trhu přece musíme zkoušet stále nové věci, i když je výsledek využití někdy nejistý :) A kdo ví, jak rychle půjde mobilní trend i u nás nahoru. Často také přemýšlím nad slavným výrokem H.Forda o tom, jak by lidé jezdili stále na koni, kdyby jim nebyl nabídnut automobil (nebo jak přesně to bylo?) - něco na tom je.

Někdy je potřeba lidem něco nabídnout, aby sami poznali, že to potřebují a ocení.

Žádné komentáře: