pondělí 7. prosince 2015

IDO World Tap dance Championships 2015

Riesa, Německo, 6.12.2015: Na Mistrovství světa ve stepu IDO World Championship Tap Dance 2015 skončila česká výprava stepařů na celkově prvním místě v počtu medailí mezi ostatními 18 státy se ziskem 3 zlatých, 3 stříbrných a 5 bronzových medailí.

„Stali jsme se nejúspěšnější zemí na tomto Mistrovství světa ve stepu. Podařilo se nám získat celkem 11 medailí. Z českých stepařských škol se umístily nejlépe studia TAP ACADEMY PRAGUE a R+P BRNO, s počtem 5 medailí,“ jmenuje úspěchy Otto Kočí, prezident Českomoravského stepařského svazu.

Český step na Mistrovství světa ve stepu 2015 dominoval a to ve všech věkových kategoriích. Mistrem světa ve stepu v kategorii muži solo junioři se stal Tobiáš Košir z taneční stepařské školy R+P BRNO, již po třetí za sebou a tím opět potvrdil své výsadní postavení v této kategorii. V konkurenci 27 stepařů získal zaslouženě 1. místo a titul Mistr světa ve stepu 2015.


Mistry světa ve stepu pro 2015 v dětské kategorii se dále stala malá skupina školy TAP ACADEMY PRAGUE s choreografií By The Tailor. V této kategorii jsme získali také bronz díky R+P BRNO a její choreografii s názvem Build The Snowman. Obě dětské malé skupiny zvítězily v konkurenci 15 malých skupin. Již po páté v řadě získala titul Mistr světa ve stepu a současně 1.místo malá skupina ve věkové kategorii dospělí 2 (od 31 let výše věku) stepařské školy NO FEET s názvem Ťukači v konkurenci 10 soutěžních jednotek.


Vicemistry světa ve svých kategoriích se dále stali Igor Bezdieniezhnykh TAP ACADEMY PRAGUE (solo muži dospělí), choreografie I got a woman z R+P BRNO (trio junioři) a choreografie Devil Wears Prada z TAP ACADEMY PRAGUE (formace dospělí 2). Bronzové medaile v konkurenci více než 1 tisíce stepařů z 18 zemí vybojovala Eva Kukulová z R+P BRNO v kategorii solo ženy děti, choreografie The Girls z TAP ACADEMY PRAGUE v kategorii trio děti, malá juniorské skupina R+P BRNO s choreografií Can´t Hold us a formace dospělých stepařů z TAP ACADEMY PRAGUE s choreografií Dressage Academy.


"V novodobé historii nikdy neměla Česká republika medaili v dospělých formacích, naše Dressage Academy to dokázala jako první, což je obrovský úspěch", komentuje Tomáš Slavíček, kapitán týmu České republiky a choreograf TAP ACADEMY PRAGUE.


Majitel stepařské taneční školy R+P BRNO, Pavel Bartůněk uvádí: "Byl to velký stepařský maraton, který je vyvrcholením celoroční práce všech stepařů. Za naši školu velká spokojenost. Vybojovali jsme 5 medailí a ještě umístění našich třech dalších choreografií ve finále. Tyto výsledky z nás dělají jednu z nejúspěšnějších škol v ČR. Už nyní máme spoustu nápadů pro příští rok."

Stepaři české reprezentace se světového šampionátu účastnili v počtu 326 tanečníků z 9 tanečních klubů: TAP ACADEMY PRAGUE, R+P Brno, No Feet Brno, TŠ Andrea Praha, Puls Opava, DDM Horní Počernice, TDC Avalanche, Four Taps Praha a Fidgety Feet Hradec Králové České reprezentanty vysílá na světové soutěže IDO český zástupce IDO taneční organizace Czech Dance Organization. Mistrovství světa ve stepu se účastnili státy: Austrálie, Kanada, Chorvatsko, Česká republika, Anglie, Německo, Itálie, Japonsko, Kyrgyzstán, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rusko, Slovensko, JAR, Švýcarsko, Ukrajina a USA.


Žádné komentáře: