čtvrtek 15. dubna 2021

Sprint duathlon: VirtualCzechTriSeries.cz 2021

Aktuální epidemiologická situace bohužel stále pořadatelům závodů moc nepřeje a dotýká se to nejen běžců, ale všech sportovců obecně. 

Jako alternativu tak připravila Česká triatlonová asociace sérii VIRTUAL CZECHTRISERIES, při které mohou rekreační sportovci, elitní závodníci, naprostí začátečníci, ale také žáci, dorostenci a junioři poměřit síly a otestovat svou formu při třech virtuálních akcích. 

V termínu 16.-18. dubna se uskuteční první závod série - Sprint duatlon, na který v dalších týdnech naváže Krátký duatlon a Běžecká výzva.

Prvním závodem série je tzv. Sprint duatlon a zapojit se do něj můžete od pátku do neděle. Duatlon je atletická disciplína, která se skládá z běžeckého závodu následovaného cyklistickou částí a ukončena opět během. Zpravidla je nutné absolvovat všechny disciplíny co nejrychleji za sebou, ale v této virtuální výzvě máte jedinečnou šanci, jak si duatlon vyzkoušet v trošku jednodušší variantě. 

Jednotlivé části sice musíte absolvovat přesně v tomto pořadí, rozložit se je ale můžete do více dnů a první běh si tak dát třeba v pátek, kolo v sobotu a v neděli pak závod zakončit během č. 2. Nic ale samozřejmě nebrání v tom absolvovat všechny tři disciplíny bezprostředně za sebou a zažít tak duatlon, jak se patří.

Žádné komentáře: