čtvrtek 8. dubna 2021

Sport stat IQ 2021

Nejdříve srovnání kvartálů v práci :) a teď ve sportovní aktivitě! Jak vychází srovnání leden - březen 2021 meziročně:

  • loni březen ovlivněn nástupem covidu - bylo značné omezení a obava - srovnání březnů tedy není úplně korekt - letos velké navýšení,
  • letos dominuje cyklistika, běh velmi omezen - artróze nedělá dobře, cyklistika pomáhá udržet pohyblivost,
  • přelom ledna a února 1-2 týdny mimo díky nemoci, březen doháním,
  • přidal sem trochu posilování, pár cviků s vlastní vahou a lehčí činky podle knihy Fit i bez Fitka, manželů Škorpilových, protože jedu pořád jen spodní část těla, tak taky vršek ..
  • samozřejmě jedu tap tréningy, i když taky omezeně kvůli kyčlím.
Jako - jestli si myslíte, že sem magor :) tak s vámi souhlasím - sem! Nicméně mně toto nahánění čísel a statistik udržuje v dobré kondici a posiluje celkovou motivaci něco dělat.

Je našlápnuto k slušnému meziročnímu navýšení aktivity. Osobně bych chtěl nejvíce navýšit trvání a kalorie. 2 x tolik než v roce 2020 se podaří jen při ještě větším úsilí, ale všechno něco stojí že ..


Tréning v rámci týdne ještě řídím pomocí mySasy monitoringu. Pomáhá mi to dobře časovat intenzitu tréningu, regenerace a volna. Vlastní pocit nemám ideálně nastavený - chci pořád něco dělat a dokud mi systém neřekne natvrdo, že už tělo potřebuje regeneraci - dřel bych klidně dál.

Sleduju téměř denně stav HRV a reakci organismu:



Podle úrovně kompenzace tréning přidám či navýším, snížím intenzitu. Teď jsem zrovna ve fázi , kdy si s tím lámu hlavu, padá mi to dolů :( a testuju, zda je to přetrénováním a špatnou regenerací, nebo naopak nedostatečnou intenzitou.



Taky je fajn sledovat, že se celková kondice zlepšuje, nebo jak se to celkově vyvíjí. Nehledě na ego při nižším funkčním věku než kalendářním :)


Žádné komentáře: