pondělí 5. května 2014

Infografika: Trh B2B poptávek v ČR

ePoptávka.cz se zaměřuje především na B2B poptávky, tedy firemní poptávky. Důvod je prostý. Důvěřujeme tomuto trhu a je naší strategií posilovat v tomto segmentu. B2C poptávky, tedy poptávky od soukromých osob považujeme, stejně jako celá řada našich zákazníků, za méně finančně i strategicky zajímavé. 


Podle veřejně dostupných údajů blízké či vzdálené konkurence se považujeme za jedničku na trhu v ČR v počtu B2B poptávek. Snažíme si udržet fokus na firemní poptávky a růst počtu soukromých poptávek v nejnižších obratových hladinách nás nechává chladným. Poptávky typu: "mobilní telefon Nokia na Českolipsku" či "mytí motoru osobního auta, Praha" považujeme spíše za úpadek poptávkového systému než za jeho pozitivní rozvoj. Ani my se jim zcela nevyhneme, ale celým marketingovým snažením a strategií všemožně podporujeme firemní poptávky.

Ať již v celkovém počtu poptávek či pouze ve firemních poptávkách, dominují trhu v ČR dva hráči, kteří tím tvoří duopol, tedy vlastně: ".. oligopol se dvěma firmami (na trhu jsou i další hráči, ale pouze dvě firmy jsou dominantní a mají většinový podíl na odbytu."

Žádné komentáře: