pondělí 3. března 2014

Iniciativa mozkyinternetu.cz


Zaregistroval jsem v médiích iniciativu s názvem Mozky českého internetu. Jde o sdružení, či volnou skupinu osobností českého internetu, či významných internetových firem a uskupení. Zakládajícími členy jsou Michal Feix, Petr Koubský, Patrik Zandl, Jakub Unger a další.

Motiv tohoto sdružení je pomáhat rozvoji českému online prostředí. Nechtějí být pouhou "lobbistickou" skupinou, kde každý zastupuje zájmy své firmy, ale cítím zde minimálně deklarovaný, ale i přítomný charakter pomoci online prostředí. Samozřejmě se vtírá pocit, kde má ta nezištnost své meze ..

Mozky chtějí pomáhat státní správě: „Chceme politikům a klíčovým lidem dávat odborný názor zvenčí, pomáhat jim se v celé oblasti vyznat, vysvětlovat její důležitost, dávat podněty,“ naznačuje Michal Feix. Chtějí pořádat konference a setkání s politiky a dalšími osobnostmi, které mohou mít vliv na digitální agendu.

Pěkná skupina, nicméně s příkladným záměrem. Jaká bude realita ukáže čas.

Ještě perlička. Nevím, jak na to přišli, ale v mém seznamáckém mailu přistál dnes tento e-mail:
Dobrý den,těší nás váš zájem o členství v klubu Mozky českého internetu. Jedná se však o uzavřenou skupinu internetových osobností a vstoupit do ní je možné pouze na výslovné pozvání. Pokud se domníváte, že i Vy patříte mezi Mozky českého internetu, napište nám prosím pár slov o sobě na adresu info@mozkyinternetu.cz. Vaši žádost zvážíme a dáme Vám co nejdříve vědět.Připravujeme ale i řadu aktivit pro širokou veřejnost. Pokud o jejich konání chcete být informováni, potvrďte nám svoji e-mailovou adresu a my Vás zařadíme do naší databáze, abychom Vás o těchto akcích mohli s předstihem informovat.S přáním pěkného dne,Sekretariát sdružení Mozky českého internetu
O členství jsem se aktivně nehlásil, přišlo by mi to poněkud nepatřičné. Zřejmě náborová metoda poté, co jsem se pokusil přihlásit na webu www.mozkyinternetu.cz ze zvědavosti co pod přihlášením je a přihlášení vede do interního systému Seznamu na adrese login.szn.cz. To teda mozci nějak nedomysleli, že přihlášení nerovná se žádost o členství :)), zvláště když přihlášení vypadá jako přihlášení do e-mailu. 

Pánové bez urážky, jen jemná nadsázka - Vaši iniciativu i Vaše osoby mám ve velké úctě. Přeji hodně úspěchů na tomto poli a věřím, že státní správě můžete pomoci.

UPDATE: myslel jsem si správně - viz. odpověď sekretariátu mozků - zajímavý způsob žádosti o členství :)
Dobrý den, pane Kočí,je tomu přesně tak, do přihlášené verze webu mají přístup pouze členové sdružení.Do databáze pro zasílání novinek Vás zařadíme, ohledně případného členství se pak po zvážení ještě ozveme.Děkujeme za zájem a přejeme pěkný den,Sekretariát sdružení Mozky českého internetu



Žádné komentáře: