Přeskočit na hlavní obsah

Hledáme kolegy. Zn. Spěchá

Milí čtenáři mého blogu :) Pevně doufám, že to nejste jen z B2M, ale jsou mezi vámi i ti, kteří se o firmu a její projekty zajímají. Nebo vám bude doporučeno někým, kdo si myslí, že níže popsané pozice jsou stvořené právě pro vás.

Kdo jsme najdete na www.b2m.cz, co děláme najdete tady. Obě otevřené pozice jsou obchodního charakteru, dobrý a pěkný příběh jednoho z našich prodejních leaderů najdete zde - pro vykreslení jak to u nás chodí ..

Takže hledáme:
  • Leadera, který bude šéfovat prodejnímu týmu 8 - 10 telefonních obchodníků, kteří obnovují měsíčně asi 3 - 4,5 tis. služeb našich stálých zákazníků. Co bude dělat: řídit strategii rozdělování služeb obchodníkům, dbát na jejich volací aktivitu, nabírat a zaškolovat nové obchodníky, zdvihat prapor nad hlavu, když se nebude dařit. Bude hlídat % retence, které držíme, co se týká % obnov na Kč nad 50%, bude motivovat tým, hledat řešení a nové věci, které % retenci zlepší. Kdo by to měl ideálně být? Člověk, který telefonem prodával a současně telefonní prodej na úrovni teamledera řídil. Osoba ambiciózní, nebojácná a výzvy veskrze přijímající. Muž či žena, která bude fungovat jako svorník mezi vedením společností a celým retenčním týmem a to více přirozeně profesní autoritou, než poziční autoritou. Retence je vskutku rodinné stříbro B2M a podle toho hledáme leadera. Oficiální inzerát zde.
  • Seniorního manažera do obchodního velína (Houston) společnosti B2M. Co bude dělat: anylyzovat prodejní data v retenci, crossu i akvizici, hledat příležitosti. Bude společně se mnou dbát na plnění obchodních cílů, promýšlet, vymýšlet a realizovat kroky vedoucí ke zlepšení. Bude se obracet na leadery Inhouse, Retence i našich prodejních dodavatelů s cílem zlepšit výsledek.  Kdo by to měl ideálně být? Určitě profesně vyzrálá osoba a to nejlépe z více společností. Velkou výhodou je přímá zkušenost prodeje po telefonu a řízení prodeje po telefonu. Nezbytností je analytické myšlení a pokročilejší práce tabulkový procesor (kontingenční tabulky apod.). Chce se mi napsat, že hledáme někoho na úrovni obchodního ředitele do top managementu, ale do této pozice se u nás roste, takže to je možný výhled. Oficiální inzerát zde.
Co můžeme nabídnout? Dobré finanční ohodnocení, smysluplnou práci a tým kolegů, kteří jsou zapáleni pro věc. Dále služební auto i pro soukromé uživání pro obě pozice. Účast s vedením společnosti na rozjezdu nových projektů a tuningu stávajících. Ocenění nejen finanční, ale i lidské. Dobrá místa ve stabilní a dobře rozjeté firmě.

Koho nechceme: nikoho komu upadne tužka od ruky s koncem pracovní doby :), nikoho kdo se radši schová za rozhodnutí jiného, nikoho kdo nechce, nikoho kdo se obává něco zkazit (radši zkazit, hlavně když hledám a poučím se z toho ..).

Koho chceme: ty, kteří se i na ´běžné ´věci dokáží podívat nově, ty, kteří mají tah na branku a drive, který jim vydrží i déle než do konce zkušební doby :). Chceme kolegy, kteří pracují rádi a s nadšením a dokáží tomu dát svůj čas a osobní energii. Chceme lidi, co raději řeknou "nevím nyní jak to udělat" než "nejde to ..".

Je to pro nás důležité, protože si vybíráme nejen pracovní kolegy, ale také spřízněné duše a parťáky ve firmě a v řadě případů i přátele!

Člověk si to tak nějak vysní, sepíše a pak pln očekávání se těší na pohovory a začíná se mu to bortit a bortit :), ale nebojte: pozice i mírně redefinujeme podle toho, kdo s jakými zkušenostmi přichází - záměr je jedna věc a realita všedního dne a nabídky na trhu práce věc druhá ..

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

B2B sales by phone workshop for sales team Keboola

Tak jsem dělal chytrýho v mezinárodním sales týmu společnosti Keboola. Jak jsem k tomu přišel. To mi takhle napíše Pavel Doležal na WhatsApp pár otázek k jejich aktivitám na telefonu. Řekněme jako přátelskou radu či názor. Odpovídám. A začíná mně to zajímat - cítím potenciál. No a najednou dostávám pozvání "Nechceš si udělat workshop pro náš tým Keboola?" Bohužel přichází i to B, tj. v angličtině. A je to tady .. Připravuju prezentaci, tak nějak naslepo. Tuším o co Pavlovi jde. Mají 40 hovorů / den, v podstatě domlouvají online prezentace (schůzky), kde již s potencionálními klienty platformy komunikuje opravdový salesák. Dosahují 1-2 dema / den. A to mi přijde opravdu málo, včetně nízké aktivity.  Poslouchám jejich hovory a i když přes svůj jazykový analfabetismus v angličtině opravdu skoro nerozumím, je mi jasné, že neprodávají, neptají se, málo zaujmou. Tady se dá hodně vylepšit. Pavel to ví také, ale zřejmě to potřebuje slyšet ještě od někoho jiného. Vzpomínám na doby At

Situační vedení a úrovně připravenosti

Můj osobní základ manažerských dovedností se nachází v době mé práce v Seznam.cz, což už je tedy opravdu dávno, bylo to v letech 2003 - 2005. Seznam investoval do řady obchodních školení v té době se rozvíjela obchodní síť fieldů a bylo potřeba to uřídit. Skvělé školení pro nás realizovala firma GlobeTime Consulting , jmenovitě Josef Hrzán. Následně se vzniklo s Pepou i lidské přátelství nad rámec školení jak moje, tak mojí ženy. To čím mně vybavilo školení v té době velmi dobře doplňovala osobní a řídící zkušenost Vaška Horejše, který v té době přišel jako ředitel obchodní sítě. On byl tím zkušenějším, který přišel z Editu, v té době tištěného katalogu, který svého času sváděl poměrně vyrovnaný obchodní souboj se Zlatými stránkami Mediatelu. Vašek měl reálné zkušenosti, přehled v práci s lidmi a já byl mladé ucho, které se zase více orientovalo v technických parametrech produktů a služeb, protože jsem před tím reklamu pro Seznam prodával v terénu. Dobře jsme se doplňovali. I s Vaške

Výroční zpráva spolku NTU 2021

Dne 21.2. se v nové kanceláři spolku na Senovážném náměstí 23 uskutečnila členská schůze s programem schválení výroční zprávy za rok 2021 a dále volby nových členů kontrolní komise. Schůze se zúčastnili členové osobně a dále také online pomocí Google Meet. Výroční zpráva 2021 ke stažení: https://www.nekdotiuveri.cz/o-nas/vyrocni-zpravy   Vážení přátelé a příznivci spolku Někdo Ti uvěří, s radostí a vděčností za vše dobré přinášíme výroční zprávu za uplynulý rok. V roce 2021 jsme byli v kontaktu s 83 oběťmi (sexuálního) zneužívání nejen v církevním prostředí, s mnoha jsme se setkali opakovaně. Zúčastnili jsme se 5 seminářů a diskusí, mluvili se stovkami lidí, s dalšími jsme byli v kontaktu online. „Když se ohlížím za uplynulý rokem, vidím kromě obrovské bolesti také velkou naději. Naději, že můžeme společně s oběťmi nést jejich zranění a že se můžeme podílet na vytváření prostředí, které bude skutečně bezpečné pro všechny,“ říká Jiří Kylar, předseda spolku Někdo Ti uvěří. Jiřina Kočí, k