čtvrtek 4. února 2016

Rád hraju na síti, ale měl bych hrát líp :)

Hraju tenis, řekněme amatérsky, nebo spíše rekreačně - to je to správný slovo. Nikdy jsem to nedělal jako soutěžní sport, ale hraju už fakt dlouho, když jsem to spočítal, tak cca 20 let.

Nedávno mě kamarád tenista navnadil na službu www.vaseliga.cz, která je právě pro rekreační hráče jako já. Jestli taky hrajete, víte, že protihráče se kterými hrajete léta znáte od A do Z a nemohou vás, ani vy je, ničím nic moc překvapit. To je nevýhodné pro zlepšování, nemotivuje to se zlepšovat. Tak sem se začátkem ledna přihlásil do VAŠELIGA. Systém pracuje s ligami 1 - 11, kde je v 1. lize je jedna skupina po 4 hráčích, v 2. - 4. lize jsou dvě paralelní skupiny a v ligách 5. - 11. jsou čtyři skupiny. Každý měsíc se hraje kolo a vy každý měsíc dostanete 4 nové soupeře se kterými sehrajete zápas v podobě jednoho setu.  Po odehraném kole postupujete výše, nebo se udržíte, nebo sestoupíte. Výhodou pro zlepšování je, že jste je nikdy neviděl, nevíte jak hrajou, kde mají silné a kde slabé tenisové stránky. Takže musíte improvizovat a to co vám stačí na ty hráče se kterými hrajete dlouho vám nyní najednou nestačí. Navíc to musíte poznat za pár prvních gamů, protože hrajete jen na 1 set.

No, přátelé, nebudu to zakrývat. Prohrál jsem všech svých prvních 5 zápasů, řekněme že to byl docela klepec :)


Po prvním měsíci sestup o dvě třídy níže do ligy 6. a nyní 5 protihráčů - zase samí jiní a noví protihráči. Hraje se většinou na antuce, resp. hráči se sami domlouvají, na kterém hřišti budou hrát a kdy. VAŠELIGA slouží pro kontaktování, domlouvání a záznam výsledků.

Už nějaký čas trénuju 1 x týdně s trenérem na Lužinách, ale zápasová praxe, navíc jen na 1 set, je něco úplně jiného.

Za mě VAŠELIGA.cz skvělá služba, pokrývající trh rekreačních hráčů nejen tenisu, ale i beach volejbalu, badmintonu a squashe. A koneckonců, podle registračního poplatku ve výši 555 Kč na kvartál i docela slušné podnikání, vzhledem k počtu řádově několik tisíc registrovaných hráčů. Svých peněz nelituju, každý chce hrát a vyhrávat a vidět se vysoko na žebříčku. A tahle služba dobře spojuje lidi se zájem o stejný sport. A taky potkáváte stále nový lidi :)

P.S.: dne taktická porada a tréning s trenérem - zítra zápas - musím uplatnit!

Žádné komentáře: