neděle 1. ledna 2017

Stepování.cz v 2016 - konec dobrý všechno dobré

Tak referuji o projektu Stepování.cz v roce 2016. Je to reference již poslední. Rozhodli jsme se ženou již na podzim 2016, že projekt nebudeme rodinně dále vést a nabídli celý e-shop včetně skladových zásob k prodeji našemu konkurentovi v Brně, který má 10-leté zkušenosti s prodejem stejného sortimentu. Reakce byla příznivá a tak slovo dalo slovo a k prodeji došlo.

Prodej vnímáme jako odchod z branže bez problému doprodeje skladových zásob. Za co jsme nakoupili od výrobce, za to prodali našemu následovníkovi. To pro nás byla dobrá zpráva. Samotný e-shop, tedy místo produkce objednávek, jsme se také dohodli a to výkonnostní formou - podělíme se o marži vzniklou v roce 2017. Obvykle se e-shopy této velikosti prodávají za 50 - 100% roční marže, naše dohoda je myslím příznivá pro obě strany. Se znalostí v oboru, všech peripetií a pracnosti prodeje obuvi přes internet jsme dohodli rychle.

Hlavní důvodem našeho odchodu je celková náročnost provozování e-shopu s tímto zbožím vs. možnosti růstu v takové komoditě. Ty možnosti nejsou řádově velké a když jsme si racionálně probrali co nám to dává a co do toho musíme vkládat ve smyslu komunikace a financí - rozhodnutí bylo jasné.

Aby prodej měl smysl a udrželi jsme obrat i v roce 2017, zůstává moje žena jako konzultant v projektu a bude mít na starosti tel. a e-mail podporu těm, kteří potřebují poradit s typem a velikostí stepařských bot. Zůstává jako svorník mezi stávajícími klienty na přechodnou dobu, než se podaří během roku 2017 klientelu a web řešení e-shopu sloučit s hlavním e-shopem nového provozovatele.

6 let provozu vnímám pozitivně. Dokázali jsme něco rozjet od nuly, těšili jsme se z rozvoje a musím říci, že nás to bavilo. Naučili jsme při tom hodně věcí okolo e-shopování, které zůstávají.

V roce 2016 jsme skončili cca obdobně jako v roce 2015, s velmi mírným navýšením o cca 10%.


Doma jsme musel slíbit, že si dám min. 6 měsíců pokoj od jakýchkoliv nových projektů :), pro které se tímto uvolnil prostor. Ale na rovinu - práce pro B2M, rodina, nutnost taky žít a být se svými 2 dětmi, vystačí až až, na to, aby se to dalo dlouhodobě rozumně dávat.

Obě strany komentovali ve vyjádření pro zákazníky takto:

Otto Kočí

"Jsme rádi, že jsme mohli pomoci stepařům v ČR, na Slovensku i v Polsku :) v uplynulých letech s dodávkou stepařských bot. Ještě radši jsme, že e-shop bude pokračovat s novým provozovatelem, panem Michalem Pimkem, který má v tomto oboru rozsáhlé zkušenosti. Díky tomu budou sloučeny oba sklady a dodávky budou rychlejší s větší dostupností velikostí bot. Pod novým provozovatelem se e-shop Stepování.cz stává součástí největšího prodejce stepařských bot zn. Bloch v ČR. Stepování.cz je tu nadále pro Vás k dispozici!"


Michal Pimek

"Rád bych poděkovat panu Otto Kočímu a paní Jiřině Kočí za dosavadní skvěle odvedenou práci od vzniku e-shopu až doposud. Známe se od úplného začátku a převzetí provozu je pro mě pokračování spolupráce, kterou jsme započali již na začátku jejich podnikání. O Vás zákazníky se budeme starat s největší péčí, tak jak jste zvyklý. Neváhejte se na nás obrátit s jakýmkoliv dotazem." 


Žádné komentáře: