Přeskočit na hlavní obsah

Stepování.cz v 2016 - konec dobrý všechno dobré

Tak referuji o projektu Stepování.cz v roce 2016. Je to reference již poslední. Rozhodli jsme se ženou již na podzim 2016, že projekt nebudeme rodinně dále vést a nabídli celý e-shop včetně skladových zásob k prodeji našemu konkurentovi v Brně, který má 10-leté zkušenosti s prodejem stejného sortimentu. Reakce byla příznivá a tak slovo dalo slovo a k prodeji došlo.

Prodej vnímáme jako odchod z branže bez problému doprodeje skladových zásob. Za co jsme nakoupili od výrobce, za to prodali našemu následovníkovi. To pro nás byla dobrá zpráva. Samotný e-shop, tedy místo produkce objednávek, jsme se také dohodli a to výkonnostní formou - podělíme se o marži vzniklou v roce 2017. Obvykle se e-shopy této velikosti prodávají za 50 - 100% roční marže, naše dohoda je myslím příznivá pro obě strany. Se znalostí v oboru, všech peripetií a pracnosti prodeje obuvi přes internet jsme dohodli rychle.

Hlavní důvodem našeho odchodu je celková náročnost provozování e-shopu s tímto zbožím vs. možnosti růstu v takové komoditě. Ty možnosti nejsou řádově velké a když jsme si racionálně probrali co nám to dává a co do toho musíme vkládat ve smyslu komunikace a financí - rozhodnutí bylo jasné.

Aby prodej měl smysl a udrželi jsme obrat i v roce 2017, zůstává moje žena jako konzultant v projektu a bude mít na starosti tel. a e-mail podporu těm, kteří potřebují poradit s typem a velikostí stepařských bot. Zůstává jako svorník mezi stávajícími klienty na přechodnou dobu, než se podaří během roku 2017 klientelu a web řešení e-shopu sloučit s hlavním e-shopem nového provozovatele.

6 let provozu vnímám pozitivně. Dokázali jsme něco rozjet od nuly, těšili jsme se z rozvoje a musím říci, že nás to bavilo. Naučili jsme při tom hodně věcí okolo e-shopování, které zůstávají.

V roce 2016 jsme skončili cca obdobně jako v roce 2015, s velmi mírným navýšením o cca 10%.


Doma jsme musel slíbit, že si dám min. 6 měsíců pokoj od jakýchkoliv nových projektů :), pro které se tímto uvolnil prostor. Ale na rovinu - práce pro B2M, rodina, nutnost taky žít a být se svými 2 dětmi, vystačí až až, na to, aby se to dalo dlouhodobě rozumně dávat.

Obě strany komentovali ve vyjádření pro zákazníky takto:

Otto Kočí

"Jsme rádi, že jsme mohli pomoci stepařům v ČR, na Slovensku i v Polsku :) v uplynulých letech s dodávkou stepařských bot. Ještě radši jsme, že e-shop bude pokračovat s novým provozovatelem, panem Michalem Pimkem, který má v tomto oboru rozsáhlé zkušenosti. Díky tomu budou sloučeny oba sklady a dodávky budou rychlejší s větší dostupností velikostí bot. Pod novým provozovatelem se e-shop Stepování.cz stává součástí největšího prodejce stepařských bot zn. Bloch v ČR. Stepování.cz je tu nadále pro Vás k dispozici!"


Michal Pimek

"Rád bych poděkovat panu Otto Kočímu a paní Jiřině Kočí za dosavadní skvěle odvedenou práci od vzniku e-shopu až doposud. Známe se od úplného začátku a převzetí provozu je pro mě pokračování spolupráce, kterou jsme započali již na začátku jejich podnikání. O Vás zákazníky se budeme starat s největší péčí, tak jak jste zvyklý. Neváhejte se na nás obrátit s jakýmkoliv dotazem." 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

B2B sales by phone workshop for sales team Keboola

Tak jsem dělal chytrýho v mezinárodním sales týmu společnosti Keboola. Jak jsem k tomu přišel. To mi takhle napíše Pavel Doležal na WhatsApp pár otázek k jejich aktivitám na telefonu. Řekněme jako přátelskou radu či názor. Odpovídám. A začíná mně to zajímat - cítím potenciál. No a najednou dostávám pozvání "Nechceš si udělat workshop pro náš tým Keboola?" Bohužel přichází i to B, tj. v angličtině. A je to tady .. Připravuju prezentaci, tak nějak naslepo. Tuším o co Pavlovi jde. Mají 40 hovorů / den, v podstatě domlouvají online prezentace (schůzky), kde již s potencionálními klienty platformy komunikuje opravdový salesák. Dosahují 1-2 dema / den. A to mi přijde opravdu málo, včetně nízké aktivity.  Poslouchám jejich hovory a i když přes svůj jazykový analfabetismus v angličtině opravdu skoro nerozumím, je mi jasné, že neprodávají, neptají se, málo zaujmou. Tady se dá hodně vylepšit. Pavel to ví také, ale zřejmě to potřebuje slyšet ještě od někoho jiného. Vzpomínám na doby At

Situační vedení a úrovně připravenosti

Můj osobní základ manažerských dovedností se nachází v době mé práce v Seznam.cz, což už je tedy opravdu dávno, bylo to v letech 2003 - 2005. Seznam investoval do řady obchodních školení v té době se rozvíjela obchodní síť fieldů a bylo potřeba to uřídit. Skvělé školení pro nás realizovala firma GlobeTime Consulting , jmenovitě Josef Hrzán. Následně se vzniklo s Pepou i lidské přátelství nad rámec školení jak moje, tak mojí ženy. To čím mně vybavilo školení v té době velmi dobře doplňovala osobní a řídící zkušenost Vaška Horejše, který v té době přišel jako ředitel obchodní sítě. On byl tím zkušenějším, který přišel z Editu, v té době tištěného katalogu, který svého času sváděl poměrně vyrovnaný obchodní souboj se Zlatými stránkami Mediatelu. Vašek měl reálné zkušenosti, přehled v práci s lidmi a já byl mladé ucho, které se zase více orientovalo v technických parametrech produktů a služeb, protože jsem před tím reklamu pro Seznam prodával v terénu. Dobře jsme se doplňovali. I s Vaške

Výroční zpráva spolku NTU 2021

Dne 21.2. se v nové kanceláři spolku na Senovážném náměstí 23 uskutečnila členská schůze s programem schválení výroční zprávy za rok 2021 a dále volby nových členů kontrolní komise. Schůze se zúčastnili členové osobně a dále také online pomocí Google Meet. Výroční zpráva 2021 ke stažení: https://www.nekdotiuveri.cz/o-nas/vyrocni-zpravy   Vážení přátelé a příznivci spolku Někdo Ti uvěří, s radostí a vděčností za vše dobré přinášíme výroční zprávu za uplynulý rok. V roce 2021 jsme byli v kontaktu s 83 oběťmi (sexuálního) zneužívání nejen v církevním prostředí, s mnoha jsme se setkali opakovaně. Zúčastnili jsme se 5 seminářů a diskusí, mluvili se stovkami lidí, s dalšími jsme byli v kontaktu online. „Když se ohlížím za uplynulý rokem, vidím kromě obrovské bolesti také velkou naději. Naději, že můžeme společně s oběťmi nést jejich zranění a že se můžeme podílet na vytváření prostředí, které bude skutečně bezpečné pro všechny,“ říká Jiří Kylar, předseda spolku Někdo Ti uvěří. Jiřina Kočí, k