sobota 14. června 2014

Opět porotcem

31.5.2014 se v Brně konalo Mistrovství České republiky ve stepu. Měl jsem tu čest znovu porotovat. Těm, kterým nesedí soutěžení v něčem tak obtížně měřitelném a objektivně nehodnotitelném jako umělecko-taneční výkon stepařů, dávám za pravdu :) Ano je to, i přes hodnocení systémem udělování bodů v kategoriích ´technika´, ´choreografie´, ´image´, stejně subjektivní názor porotce, který ovlivněný jeho stepařskou zkušeností a preferencí. Ale proto jich je tam 7, proto se škrtá nejlepší a nejhorší známka a zbytek se hodnotí skating systémem.


Přesto soutěžíme, udělujeme tituly Mistrů České republiky ve stepu a nominujeme na Mistrovství světa ve stepu v německé Riese v prosinci 2014.

Soutěže se zúčastnilo více než 450 stepařů z 11 klubů, akce proběhla organizačně na úrovni. Emoce po skončení a nesouhlas s hodnocením poroty samozřejmě také :) Ačkoliv jsme zvyklí, stejně mně to osobně vždy tak naštve, že s tím chci seknout. Ale po roce rád přijímám, udržuju si tak skvělý přehled, jak to napříč kluby vypadá - a vypadá to velice dobře - úroveň a kvalita roste a z toho mám radost.






Žádné komentáře: